T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARŞIYAKA - Şehit Astsubay Hilmi Öz İlkokulu

ŞALGAM YAPIMI ETKİNLİĞİ

ŞALGAM SUYU ÜRETİMİ VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ -

ŞALGAM SUYU ÜRETİMİ VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİŞalgam suyu; ülkemize özgü, laktik asit fermantasyonu ile üretilen, kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezzetli bir içecektir. Üretiminde hammadde olarak bulgur unu, şalgam turbu, su, ekşi hamur, kara havuç ve tuz kullanılmaktadır. Şalgam suyunun fermantasyon süresi yaklaşık 2-4 hafta sürmektedir. Şalgam suyu besleyici değeri yüksek, mikrobiyolojik açıdan güvenli ve fonksiyonel bir üründür. Bu makalede, şalgam suyu üretim teknolojisi ile şalgam suyunun fonksiyonel özellikleri üzerinde durulmuştur.

06-03-202506-03-202506-03-202506-03-202506-03-202506-03-202506-03-202506-03-2025

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2025 - Güncelleme: 06.03.2025 16:28 - Görüntülenme: 50
  Beğen | 1  kişi beğendi